Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Marnix De Cat en Pluto Ensemble brengen wereldpremière van Stevie Wishart in Brugge

Marnix De Cat en Pluto Ensemble brengen wereldpremière van Stevie Wishart in BruggeBlijf verwonderd!

Met 'Mind the Artist' ondersteunt Musea Brugge een jaar lang het ontzettend veelzijdig & creatief talent dat ons land telt. Musea Brugge verbindt uiteenlopende kunstenaars - zoals fotografen, auteurs, beeldend kunstenaars of muzikanten - met de bestaande museumcollecties. Op 19 september gaat er in het Gezellehuis het concert Voicing The Dawn door: een betoverende wandeling door woorden en klanken. Marnix De Cat van Pluto Ensemble vertelt er alles over op maandag 13 september in Music Matters.
© Miel Peters

Marnix De Cat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stevie Wishart is een Britse componist, (barok)violist, muziekpedagoog en improvisator die in België woont. Ze studeerde tegelijkertijd compositie (hedendaags en elektronische muziek) aan de universiteit van York en barokviool en zang aan de Guildhall School of Music and Drama. Met haar eigen ensemble Sinfonye nam Wishart al acht cd's op met middeleeuwse minneliederen en bijbehorende instrumentale muziek.

Op 19 september brengen Marnix De Cat en Pluto Ensemble twee wereldpremières naar het Gezellehuis in Brugge. In de tuin weerklinkt door enkele boxen Voicing the Dawn, een hedendaagse versie van het ochtendelijke vogelkoor. Daarop zingt Pluto Ensemble een ander nieuw werk van Wishart: Murmuration II.

In samenwerking met Musea Brugge (Mind the Artist). Meer info, klik hier.

Een eerdere versie van Voicing The Dawn kan u hieronder bekijken en beluisteren.

 

13/09/2021 Marnix De Cat over première nieuwe muziek van Stevie Wishart

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.