Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Martin Margiela: In His Own Words

Martin Margiela: In His Own WordsKunst & Cultuur

Martin Margiela was twintig jaar lang en 41 collecties ‘talk of the town’ in de modewereld. En dat zonder ooit één woord te wisselen met de pers of ooit zijn gezicht aan het publiek te tonen. Maar nu is er de documentaire 'Martin Margiela: In His Own Words', waarin we voor het eerst Margiela zelf aan het woord horen.

Via zijn schetsboeken neemt Margiela je mee in het Margiela-universum

In de documentaire geeft Margiela nu voor het eerst zelf een blik in zijn leven, werk en jeugd. Margiela neemt je mee van zijn kinderjaren en studies aan de Antwerpse modeacademie naar zijn eerste jaren als assistent-ontwerper bij Gaultier, het oprichten van zijn eigen modehuis en zijn uiteindelijke plotse vertrek uit de modewereld in.

Een deel van het mysterie blijft behouden, want ook in deze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet. We horen enkel zijn stem en zien zijn handen.

Je stapt voor anderhalf uur in het Margiela-universum. Je leert Margiela kennen als vriendelijke, respectvolle man én als de grandioze ontwerper die hij is.
Elisa De Wyngaert, curator MoMu Antwerpen

Elisa De Wyngaert, curator van het Modemuseum Antwerpen, zag de film al en is helemaal verkocht. 'Een echte aanrader', vertelt ze, 'het zijn prachtige beelden, zijn schetsboeken komen tot leven, je krijgt zijn oude barbiepoppen te zien'. Heel uniek!

Elisa De Wyngaert over Martin Margiela In His Own Words

De film kan je vanaf woensdag 13 mei online bekijken via verschillende platformen: ZED vanuit je zetel, Cinema bij je thuis, Proximus, Be.tv en UniversCiné.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.