Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

MEAULNES / Gerolf Van de Perre

MEAULNES / Gerolf Van de PerreKunst & Cultuur

Hoe zou het zijn om eens (letterlijk) door een boek te lopen? Schilder Gerolf Van de Perre laat zich inspireren door ‘Le Grand Meaulnes’, de enige roman van de Franse auteur Alain-Fournier uit 1913.
Gerolf Van de Perre, Embarquement

Gerolf Van de Perre, Embarquement

Dit ‘coming of age’-verhaal vertelt over de vriendschap tussen de getormenteerde, avontuurlijke Meaulnes en de wat timide onderwijzerszoon François Seurel.

Gerolf Van de Perre (° Sint-Amandsberg, 1965), die eerder al bronnen van net voor de Grote Oorlog aanboorde, stippelt een wandeling uit doorheen het boek. In drie grote ‘bedrijven’ wordt u meegesleept langs de verschillende etappes van het verhaal, die over het hele kasteel uitgestrooid worden.

De charme en het mysterie van Meaulnes beleeft u niet enkel in beelden, maar ook in klanken. De centrale scène van het boek speelt zich af in een mysterieus kasteel, waar een jonge vrouw tijdens een feest piano speelt. Dit beeld heeft ons ertoe geïnspireerd in samenwerking met Piano’s Maene een aantal historische en recentere piano’s in de tentoonstelling op te nemen.

Een verhaal over jongensdromen, over ‘la princesse lointaine’, over een wegglijdende wereld waarin heftige gevoelens met hoofdletters centraal staan.

» Open dagelijks van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u), maandag gesloten, open op feestdagen. Tickets kosten €10, reductie- & groepstarief €8 p.p., € 1 voor -18-jarigen, gratis voor kinderen tot 7 jaar. Bij aankoop van het boek ‘Le Grand Meaulnes revisited’, gemaakt in samenwerking met Uitgeverij Snoeck, ontvangt u een gratis toegangsticket twv €10. Het boek kost €22 en is te koop in de museumshop, op www.snoeckpublishers.be en in de betere boekhandel.

Voor meer informatie over het randprogramma, surf naar www.kasteelvangaasbeek.be.