Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Mechelen hoort Stemmen

Mechelen hoort StemmenKlassieke muziek, Festival

Elk jaar wordt Mechelen voor enkele weken dé stemmenstad dankzij Mechelen hoort Stemmen, het voorjaarsfestival van Festival van Vlaanderen - Mechelen dat zich focust op vocale klassieke muziek.
Logo Mechelen Hoor Stemmen 2016

Mechelen Hoor Stemmen 2016

Tijdens de zevende editie van 23 april tot 15 mei 2016 klinken de stemmen, afkomstig uit alle Europese uithoeken, bijzonder kleurrijk en divers.

Met Raquel Andueza als Artist in residence haalt het festival een wereldster in huis. De Spaanse topsopraan manoeuvreert in een vijfdelig programma moeiteloos tussen barok, jazz standard, hedendaagse muziek en wiegelied.

Hierdoor kleurt ook het Openingsfeest ¡Viva Malinas! op 23 april opvallend Spaans. Die dag viert het Festival samen met heel Spanje de literaire held Miguel de Cervantes, Don Quichots geestelijke vader die op 23 april 2016 exact 400 jaar overleden zal zijn. Mechelen geniet van een dag vol gratis stemmen in mini-concerten, dans en workshops in Spaanse stijl.

Welke vocale pracht verder nog op de agenda staat? Hervé Niquet brengt het magistrale Requiem van Mozart, de bijna tachtigjarige paus der fadistas António Rocha verlaat een laatste keer zijn universum in Lissabon voor Tears of Lisbon met Huelgas Ensemble en het Corsicaanse mannensextet A Filetta duelleert met de Libanese Fadia Tomb El-Hage.

Aan het einde schrijft het Festival een flinke dosis TENSO Days voor. Dit internationale festival voor hedendaagse koormuziek presenteert Europa’s beste kamerkoren met het mooiste repertoire van nu. Deze keer is het de beurt aan het Lets Radiokoor, Noors Solistenkoor, jeune chœur de paris en een TENSO wereldcreatie van de Vlaamse componiste Petra Vermote.

Dankzij klara.be maakt u kans op een duoticket voor de TENSO Days. Klik hier en speel mee!

Surf naar mechelenhoortstemmen.be voor meer informatie

Foto van Raquel Andueza
Raquel Andueza (c) Michal Novak