Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
MET LICHTE TRED, de wereld van de wandelaar. Ton Lemaire

MET LICHTE TRED, de wereld van de wandelaar. Ton LemaireKunst & Cultuur

De vermaarde Nederlandse filosoof, die zich al boog over landschappen en stilte, reist nu met lichte tred door de geschiedenis van het wandelen.

Met lichte tred

Ton Lemaire houdt in Met lichte tred een filosofisch pleidooi voor langzaam wandelen, onthaasting en zelfreflectie. Wandelen heeft vanaf de 18de eeuw een moderne invulling gekregen door onze veranderende verhouding tot natuur en landschap. De behoefte aan wandelen lijkt toe te nemen, misschien wel ter compensatie van de verstedelijking, de heerschappij van het gemotoriseerde verkeer en de vele uren die we zittend voor schermen doorbrengen.

Aan de hand van het werk van filosofen, kunstenaars en schrijvers bezingt Lemaire de lof van het lopen, maar zijn boek is tegelijk een kritisch commentaar op de samenleving. Met lichte tred is de neerslag van Lemaires levenslange passie voor het wandelen en voor de wandelaar en zijn lichte voetafdruk op de aarde.

Komt in agustus 2019 uit bij ambo/anthos
 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere

Samenstelling week: Els Van Hoof
Samenstelling weekend: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.