Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Met sommige teksten in de cantates van Bach heb ik het persoonlijk heel moeilijk!"

"Met sommige teksten in de cantates van Bach heb ik het persoonlijk heel moeilijk!"Blijf verwonderd!

Philippe Herreweghe vindt Bach een uitzonderlijk goede componist. Maar het 'prekerige' karakter van sommige teksten valt hem hoe langer hoe moeilijker. Herreweghe is present op de Bach Academie in Brugge, en ook maandag 22 en dinsdag 23 januari klinken zijn Bach-uitvoeringen in Maestro.
Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe

Wie Philippe Herreweghe wil horen praten over zijn lange carrière als dirigent, kan nog steeds terecht bij Vlaamse Reuzen, een reeks die Mark Janssens maakte over onze grote meesters van de oude muziekpraktijk. Te beluisteren via deze site klara.be (hieronder) of via de app van Klara. 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.