Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Michael Spyres - Baritenor: het beste uit twee stemvakken

Michael Spyres - Baritenor: het beste uit twee stemvakken Blijf verwonderd!, CD

Erato

Michael Spyres

Wie?

De Amerikaanse tenor Michael Spyres kennen we van zijn optredens in onze huizen (zowel de Munt als Opera Ballet Vlaanderen) en van de bekroonde CD Amici e Rivali die hij opnam met tenor Lawrence Brownlee. Hij begon zijn zangstudies als bariton en eindigde als tenor.

Wat?

Operarepertoire voor zowel tenor als bariton, Het repertoire overkoepelt zomaar even drie eeuwen en gaat van Mozart tot Wagner en zelfs Korngold en Ravel. Michael Spyres voelt zich het meest comfortabel bij de omschrijving baritenor om zijn stem te omschrijven: hij haalt met gemak drie octaven en combineert een stralende hoogte met een stevig uitgebouwd lager register. 

Waarom moet je dit horen?

Vooral het komische genre gaat deze baritenor zeer goed af, met een geweldige vertolking van Figaro's Largo al Factotum (Rossini Il Barbiere di Siviglia) of het karikaturale Va pour Kleinzach (Offenbach Les Contes d'Hoffmann) maar hij overtuigt evenzeer in het melancholische Glück das mir verblieb (Korngold Die Tote Stadt) of als een heldhaftige Tonio in Pour mon âme (Donizetti La Fille du Régiment) met de obligate 9 hoge do's.

Sylvia Broeckaert

Praktisch

Titel: Baritenor

Uitvoerders: Michael Spyres (baritenor) Orchestre Philarmonique de Strasbourg o.l.v. Marko Letonja

Label: ERATO

Catalogusnummer: 0190295156664

Fidelio

Fidelio, uw trouwe gezel op zondagmiddag, neemt u mee in een denkbeeldige opera met alles erop en eraan: een spetterende ouverture, een aandoenlijke aria, een dromerig duet of een levendig ensemble. Een imaginair concert krijgt u er bovenop met heel wat kamermuziek, concerto’s of symfonisch werk en de zangers blijven aanwezig om ons een liedbundel aan te prijzen, een cantate of aanstekelijke koormuziek en wie weet ook nog een verrassend toemaatje.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via fidelio@klara.be

Fidelio, elke zondag van 15 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.