Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Mijn beroep is per definitie subjectief! Wat is juist? Wat is goed? Wat is fout?"

"Mijn beroep is per definitie subjectief! Wat is juist? Wat is goed? Wat is fout?" Klassieke muziek

Hij moet nog 30 jaar worden en is nu al een groot talent : violist Valeriy Sokolov. Opgegroeid in Oekraïne, maar nu thuis in Duitsland. In Maestro hoort u hem in concert met muziek van Beethoven.
violist Valeriy Sokolov

violist Valeriy Sokolov

Vorig jaar speelde Sokolov met Brussels Philharmonic het vioolconcerto van Peter Tsjaikofsky. Een triomf! Sokolov vindt niet dat je het vak van muzikant moet kiezen omdat je dan automatisch kan rekenen op succes. Je moet helemaal voor de muziek gaan, bepalen wat voor jou als uitvoerder belangrijk is in die passie, en dan volgt de waardering wel vanzelf. Sokolov studeerde aan de Menuhin School en laat zich inspireren door de muzikale en educatieve erfenis van Georges Enescu.

Ontdek het talent van violist Valeriy Sokolov op dinsdag 31 mei in Maestro.

violist Valeriy Sokolov
violist Valeriy Sokolov

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.