Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Mijn klankideaal is niet dat van Dietrich Fischer-Dieskau!"

"Mijn klankideaal is niet dat van Dietrich Fischer-Dieskau!" Klassieke muziek

En toch is bariton Matthias Goerne een leerling van Fischer-Dieskau en van Elisabeth Schwarzkopf. Maar idealen copiëren is voor hem nooit een optie geweest.
Matthias Goerne

Matthias Goerne

Matthias Goerne brengt samen met pianist Leif Ove Andsnes 3 Schubert-avonden in Bozar. Vanaf 1 februari. Drie avonden met telkens één van de liedcycli van Schubert. Maestro schetst een beeld van de mooie carrière van Matthias Goerne, de zanger die heel bewust omgaat met het repertoire dat hij kiest. We laten ook een scène horen uit zijn recente Wagner-cd met de integrale opera Die Walküre o.l.v. Jaap Van Zweden. 

bariton Matthias Goerne
bariton Matthias Goerne
De Schubert-collectie van Matthias Goerne
De Schubert-collectie van Matthias Goerne

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.