Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Mijn loge in Berlijn stond altijd open. Die van Karajan bleef meestal dicht!"

"Mijn loge in Berlijn stond altijd open. Die van Karajan bleef meestal dicht!"Klassieke muziek

Dirigent Claudio Abbado zorgde voor een sfeer van openheid en vernieuwing in Berlijn, na de lange samenwerking tussen Herbert von Karajan en de Berliner Philharmoniker. Abbado slaagde in zijn opzet : het post-Karajan-tijdperk werd geen flauw afkooksel van een glorieus verleden, maar een succesvol nieuw hoofdstuk.
de Italiaanse dirigent Claudio Abbado

dirigent Claudio Abbado

In mei 2013 dirigeerde Claudio Abbado voor de laatste keer de Berliner Philharmoniker. Een half jaar later overleed hij. Die laatste concerten zijn nu verzameld in een Abbado-hommage, uitgebracht op het label van de Berliner Philharmoniker. Luister mee op 10 en 11 maart, in Maestro.

"Na mijn zware ziekte was ik alle angst kwijt. In het leven heeft een mens geen nood aan angst. Je moet ten volle geloven in wat je doet!"
Claudio Abbado

Claudio Abbado dirigeert de 7de van Mahler, en Daniel Barenboim brengt in de Scala van Milaan een hommage aan Claudio Abbado

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.