Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister 'Miles!'

Herbeluister 'Miles!'Jazz

25 jaar geleden stierf Miles Davis
Campagnebeeld Miles!

Miles!

Miles Davis was componist, trompettist en multi-instrumentalist, icoon en (onnavolgbaar) lichtend voorbeeld, een van de belangrijkste muzikanten van de twintigste eeuw. De schijnwerper op 's mans leven en werk in 'Miles!'

Klik hier en herbeluister de integrale uitzending!

 

Woensdag 28 september: zes uur 'Miles!'.

Gesprekken en veel geweldige muziek, gaande van de vroege Miles tot Kind of Blue, Bitches Brew, filmmuziek, zijn samenwerkingen met Gil Evans en zijn elektrische periode.

Tekst en uitleg over die verschillende periodes geeft Ashley Kahn, muziekdocent, journalist en auteur van een aantal jazzboeken waaronder 'Kind of Blue'. En Lies Steppe nodigt een klein peloton gasten uit, allemaal liefhebbers van elk hun eigen Miles. Want 'everyone's got his own Miles'. Anekdotes, verhalen en vooral heel veel grensverleggende en meteen herkenbare muziek van een man die de jazzgeschiedenis in zijn eentje een aantal keer herschreef. The Prince of Darkness blonk niet alleen uit in muzikaliteit en visie, hij bleef verwonderen met zijn gestileerde stijl en vibratoloze toon. Hij had tonnen attitude én hij was een ongelooflijke ijdeltuit.

 

Miles!
Miles!

Miles! 28 september van 18.00 tot 24.00h

 

Leven & werk & nalatenschap van Miles Davis, een programma met onder meer Guy Peters, Marie-Anne Standaert, Andrew Claes, Koen Gisen, Michel Bisceglia, Ashley Kahn, Bart Cornand, Mauro Pawlowski, Kurt Overbergh.

Miles!
Miles!

Miles!

Woensdag 28/9, vanaf 18u op Klara: 'Miles!', zes uur radio over leven, werk en nalatenschap van bandleider, trompettist, visionair en hipster Miles Davis. Met gesprekken en vooral ook véél geweldige muziek, gaande van de vroege Miles tot Kind of Blue, Bitches Brew, filmmuziek, samenwerkingen met Gil Evans en zijn elektrische periode. Lies Steppe heeft een klein peloton gasten uitgenodigd, allemaal met een eigen insteek en achtergrond, want 'everyone's got his own Miles'. The Prince of Darkness blonk niet alleen uit in muzikaliteit en visie, hij bleef ook verwonderen met zijn gestileerde stijl en vibratoloze toon. Hij had tonnen attitude én hij was een ongelooflijke ijdeltuit. Genoeg stof voor talloze anekdotes, verrassende verhalen en vooral... grensverleggende en instant herkenbare muziek van de man die de jazzgeschiedenis een aantal keer herschreef.
Miles! met Guy Peters, Koen Gisen, Karel Van Keymeulen, Mauro Pawlowski, Marie-Anne Standaert, Michel Bisceglia, Andrew Claes, Bart Cornand en Kurt Overbergh. En ook Ashley Kahn - gelauwerd jazzjournalist en auteur van een aantal jazzboeken, o.m. over Kind Of Blue.

Presentatie: Lies Steppe

Samenstelling: Guy Peters / Lies Steppe / Marc Vandemoortele