Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
The Milk Factory - Dusky

The Milk Factory - DuskyBlijf verwonderd!, CD

The Milk Factory - Dusky

The Milk Factory - Dusky

 

Wie?

The Milk Factory is een Gents collectief samengesteld uit jonge musici zoals Edmund Lauret (Nordmann), Kobe Boon (Steiger), Thijs Troch (Nordmann & Hypochristmutreefuzz) en Viktor Perdieus (Don Kapot). In 2020 verscheen hun debuut Aula bij W.E.R.F. Records. Een melancholische trip waarbij jazz, minimalisme en (neo)folk in elkaar versmelten. 

 

 

Wat? 

Dusky is de nieuwe EP van The Milk Factory, opnieuw uit bij het fantastische W.E.R.F. Records. Het werd een filmische plaat voorzien van een continue, en bovendien briljante, onderstroom boordevol kleine details. De band heeft ook een enorme evolutie doorgemaakt op vlak van sound: horizonverruimend en meanderend focussen ze op eenvoud. Hun composities verkrijgen hierdoor meer diepte. Onderling is er een naturelle dialoog tussen de muzikanten. De rode draad doorheen deze plaat is finesse, spaarzaamheid en improvisatie. In één woord: prachtig. 

Waarom?

'Dusky' getuigt van orkestrale grandeur, subtiel afgewisseld met geraffineerde impro's en mooi opgebouwde soundscapes. De perfecte soundtrack bij je zomer, als een koele zachte wind. 

Praktisch?

Uitvoerder: The Milk Factory

Titel: Dusky

Label: W.E.R.F. Records

Joris Preckler