Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Miracolo d'Amore - Raquel Andueza - Xavier Sabata

Miracolo d'Amore - Raquel Andueza - Xavier SabataKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Raquel Andueza, sopraan; Xavier Sabata, contratenor; La Galania o.l.v. Jesús Fernandez Baena. Label: anima e corpo 006.
Hoes van de cd Miracolo d'Amore

Raquel Andueza en Xavier Sabata, samen in Miracolo d'Amore

Programma: Miracolo d'Amore.

Jesús Fernandez Baena, theorbist van La Galanía en echtgenoot van Raquel Andueza, puzzelde aria’s en duetten uit opera’s van Francesco Cavalli bij elkaar rond het Miracolo d’amore. Geen grote emoties of dramatische taferelen, wel uitbundige (Miracolo d’amore), maar ook, en vooral, ingetogen aria’s (Delizie, contenti)– het wel en wee van de liefde.

En de puzzelstukken passen wonderwel in elkaar. De cd vormt als het ware een mini-operaatje met een instrumentale prelude, opeenvolgende aria’s, duetten en af en toe een instrumentaal intermezzo. Dit intimistische repertoire is Raquel Andueza op het lijf geschreven. Haar stem verleidt en neemt je helemaal mee in het verhaal. Ook Xavier Sabata – een van dé contratenoren van dit moment – laat zich van zijn gevoeligste kant zien. Heel natuurlijk leunen beide stemmen tegen elkaar aan en ze vloeien mooi samen in de duetten (Ti lasso, mia vita).

La Galanía weet dit alles in een kleine bezetting gepast te begeleiden, niet opdringerig, maar ten dienste van de zangers.

Deze eerder melancholisch gestemde cd vormt een mooi samenhangend geheel en illustreert door zorgvuldig uitgekozen fragmenten heel overtuigend het Miracolo d’amore.

- Els Van Hoof

Klara's oordeel