Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Misia: de koningin van de Parijse salons

Misia: de koningin van de Parijse salonsBlijf verwonderd!

Nu zondag, kan u opnieuw luisteren naar deze bekroonde documentaire. Misia is een muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert (1872-1950): de koningin van de Parijse salons, maar ook van de gebroken dromen en ontmaskerde liefde. Haar leven van glorie en tragiek, boeiende artistieke netwerk en verschroeiende muzikale passie vormen de rode draad.
© Randal Casaer

Misia podcast

Misia’s leven leest als een artistieke, culturele en sociale geschiedenis van Frankrijk en België anno 1900. In Misia gaan radiomaker Katharina Smets samen met musicologe Sofie Taes en componist Fredrik Neyrinck op zoek naar wie zij echt was. Ze willen de tijdsgeest begrijpen, met al wat zich op het politieke, maatschappelijke en culturele vlak op de achtergrond afspeelde. We duiken met de neus in het pluche van de society-salons en het fluweel van de theaterzitjes. Ze lezen mee over de schouder van de grootste dichters van de Belle Époque, en loeren door de lens van Misia’s legendarische portrettisten. Misia gidst hen doorheen de vroegmoderne avant-garde, recht van toen naar nu: welke verhalen en kunstwerken blijken relevant voor ons? Welke schatten willen we absoluut delen met het publiek, en welke verhalen mogen niet onverteld blijven...? De reis in de voetsporen van Misia Sert voert hen van Halle over Brussel naar Parijs.

Het programma werd uitgezonden op zondag 6 januari 2019, van 18 tot 20 uur. Te herbeluisteren via de Klara-app en klara.be, of gratis te downloaden als podcast.

Voor de podcast hebben we de uitzending in 3 delen gesplitst De podcast is gratis beschikbaar via iTunes en / of Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud en uiteraard ook via de RSS-feed. Twijfelt u welke link u best gebruikt? Klik dan hier en neem een kijkje op onze uitgebreide podcast-pagina's.

Of u kan de podcast ook beluisteren via onderstaande audiospelers. Door op de 'klik hier'-link te klikken, kan u de audio ook gewoon downloaden.


Misia

Misia is een muzikale vertelling rond het leven van Misia Sert (1872-1950): de koningin van de Parijse salons, maar ook van de gebroken dromen en ontmaskerde liefde. Haar leven van glorie en tragiek, boeiende artistieke netwerk en verschroeiende muzikale passie vormen de rode draad.

Productie: Katharina Smets, in samenwerking met het ensemble Revue Blanche en de musicologe Sofie Taes.

Montage : Wederik De Backer.

Met de stem van Kurt Van Eeghem, en met Reinhilde Decleir als de stem van Misia.

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via misia@klara.be

Op zondag 6 januari 2019, van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app en als podcast.

Afbeelding: Misia Sert door Renoir