Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
MoMu - Fashion Museum Antwerp presents Margiela. The Hermès Years

MoMu - Fashion Museum Antwerp presents Margiela. The Hermès YearsBlijf verwonderd!

Van 31 maart t.e.m. 27 augustus 2017 brengt het MoMu hommage aan de Hermès-collecties van Martin Margiela en worden er ook verbanden gelegd met zijn eigen label Maison Martin Margiela.
Hermès H/W 1998 beeld advertentiecampagne overschilderd door Martin Margiela (Cape Cod uurwerk ontworpen door Henri d’Origny en

Hermès H/W 1998 beeld advertentiecampagne overschilderd door Martin Margiela (Cape Cod uurwerk ontworpen door Henri d’Origny en double-tour armband door Martin Margiela), Foto: Thierry Le Goues

Baanbrekende deconstructie en tijdloze luxe, of de twee werelden van de Belgische ontwerper Martin Margiela, vormen het uitgangspunt van de expo ‘Margiela. De Hermès Jaren’.
Tot op heden leeft de invloed van zijn werk voor Hermès door in het werk van hedendaagse ontwerpers. Tijdens de Parijse modeweek van herfst-winter 2016-2017 werd Martin Margiela, hoewel ondertussen al meer dan 8 jaar niet meer actief in de modewereld, door de internationale pers omschreven als de echte protagonist van de Franse modeweek. Hoog tijd dus om het echte werk te tonen in MoMu!