Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Mozart - Klarinetconcerto - Concertaria's - Terra Nova Collective - Vlad Weverbergh

Mozart - Klarinetconcerto - Concertaria's - Terra Nova Collective - Vlad WeverberghKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Vlad Weverbergh (bassetklarinet) Coline Dutilleul (mezzosopraan) Terra Nova Collective. Label: Et'Cetera KTC 1627.
Hoes van de Mozart-cd met Vlad Weverbergh

Mozart op bassetklarinet met Vlad Weverbergh

Programma: Wolfgang Amadeus Mozart: Concerto in A voor klarinet en orkest KV622 - Non piu di fiori - Vado ma dove - Parto parto; Pieter Van Maldere: Symfonie in D op.5 nr.1

Vlad Weverbergh kiest voor deze uitstekende nieuwe opname van het klarinetconcerto van Mozart voor de bassetklarinet. En die bassetklarinet is, zo lezen we in het cd-boekje, een klarinet met een extensie, d.w.z. dat het bereik twee volledige tonen dieper is dan bij een normale klarinet. 

Ook bij een van de aria's - overigens voortreffelijk gezongen door de Belgische mezzo Coline Dutilleul, een ontdekking! - op deze cd, Parto parto uit La Clemenza di Tito, duikt diezelfde bassetklarinet op. In een andere aria uit dezelfde opera is dat de nog zeldzamere bassethoorn.

Ons advies: vergeet al die bassetten en andere hoorns, en geniet vooral van het levendige, kleurrijke en ontspannen samenspel van het uitgebreide Terra Nova Collective o.l.v. Vlad Weverbergh. 

De sinfonia van Pieter Van Maldere, een componist die voor Mozart zeker geen onbekende was, is een erg aantrekkelijke bonus.

- Bart Tijskens

 

Klara's oordeel