Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Mulisch - Aflevering 1

Mulisch - Aflevering 1Kunst & Cultuur

'Ik heb de oorlog niet zozeer meegemaakt, ik bèn de Tweede Wereldoorlog'. Dat schreef Harry Mulisch in 1975 in Mijn Getijdenboek. Christophe Vekeman en Nicky Aerts leggen het citaat voor aan Mulisch-experte Marita Mathijsen en schrijver Joost de Vries.
© Geert Van Hoeymissen

Christophe Vekeman en Joost de Vries zijn allebei fervente Mulisch-lezers

Harry Mulisch was 12 toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Met een Joodse moeder en een Oostenrijks-Hongaarse vader voelde hij zich de verpersoonlijking van die oorlog. Later stonden zijn bekendste boeken, zoals Het stenen bruidsbed, De aanslag, De ontdekking van de hemel en Siegfried, in het teken van de Tweede Wereldoorlog.

Over die verpletterende betekenis van de oorlog praten Nicky Aerts en Christophe Vekeman met schrijver Joost de Vries en met Marita Mathijsen, hoogleraar Nederlandse letterkunde èn literair testamentair executeur van Harry Mulisch.

Uitzending op Klara op maandag 2 november 2020 om 17.00 uur.

 

Podcast Mulisch - Aflevering 1
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Mulisch

In 2020 is het precies tien jaar geleden dat de Nederlandse schrijver Harry Mulisch overleed. Christophe Vekeman en Nicky Aerts grasduinen door zijn œuvre met een panel aandachtige Mulisch-lezers. Ze laten zich daarbij leiden door enkele markante uitspraken van de schrijver.

Dit programma werd opgenomen tijdens Klara in deSingel, op 1 februari 2020.

Presentatie: Nicky Aerts & Christophe Vekeman
Muziek: Patricia Beysens & Eddy Aelbrecht

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via mulisch@klara.be.

Van maandag 2 tot en met donderdag 5 november 2020, telkens van 17 tot 18u op Klara, klara.be en de Klara-app.

U kan de podcastversie van 'Mulisch' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify en uiteraard ook via RSS en onze Klara-app.