Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Mulisch - Aflevering 4

Mulisch - Aflevering 4Kunst & Cultuur

'Ik ben geen woordenschrijver, ook geen zinnenschrijver, maar een oeuvreschrijver'. Dat lezen we in de voorlaatste roman van Harry Mulisch, De procedure. Hoe onsterfelijk is het oeuvre van Mulisch, tien jaar na zijn dood. Dat onderzoeken Nicky Aerts en Christophe Vekeman met Mulisch-expert Arnold Heumakers en schrijfster Gaea Schoeters.

Patricia Beysens en Eddy Aelbrecht zorgen voor de muziek in deze reeks

Harry Mulisch liet een omvangrijk oeuvre achter. Tussen de verschillende boeken in dat oeuvre zijn wel wat verbanden te leggen. In het latere werk vinden we knipogen die verwijzen naar personages of uitspraken in eerdere boeken. Werkte Mulisch doelbewust aan een oeuvre, of overkwam het hem gaandeweg?

En hoe onsterfelijk is het oeuvre van Harry Mulisch? De grote romans worden nog gelezen. Zullen zijn gedichten en toneelstukken de tand des tijds doorstaan?

Dat en veel meer bespreken Nicky Aerts en Christophe Vekeman met Arnold Heumakers en Gaea Schoeters. Arnold Heumakers werkte als literair criticus toen hij Harry Mulisch leerde kennen. Later werd hij door Mulisch aangesteld als literair testamentair executeur. Gaea Schoeters ontdekte het werk van Harry Mulisch op haar dertiende en daarmee ging een wereld voor haar open.

Uitzending op Klara op donderdag 5 november om 17u00.

Podcast Mulisch - Aflevering 4
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Mulisch

In 2020 is het precies tien jaar geleden dat de Nederlandse schrijver Harry Mulisch overleed. Christophe Vekeman en Nicky Aerts grasduinen door zijn œuvre met een panel aandachtige Mulisch-lezers. Ze laten zich daarbij leiden door enkele markante uitspraken van de schrijver.

Dit programma werd opgenomen tijdens Klara in deSingel, op 1 februari 2020.

Presentatie: Nicky Aerts & Christophe Vekeman
Muziek: Patricia Beysens & Eddy Aelbrecht

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via mulisch@klara.be.

Van maandag 2 tot en met donderdag 5 november 2020, telkens van 17 tot 18u op Klara, klara.be en de Klara-app.

U kan de podcastversie van 'Mulisch' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify en uiteraard ook via RSS en onze Klara-app.