Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Inspired by the Film Roma

Music Inspired by the Film RomaBlijf verwonderd!

V&V voorzien uw zondag deze week van een gouden/houten randje met beklijvende klanken van Areni Agbabia, Maarja Nuut & Ruum, Laurie Anderson & Kronos Quartet, Tim Vandenbergh, Sylvain Chauveau, Guillaume de Machaut, Kid Koala & Trixie Whitley, Paolo Fresu, Richard Galliano & Jan Lundgren, Ben Bertrand, Henryk Mikolaj Górecki, Maurice Louca, George Enescu en de nieuwe plaat van Deze Mona. En dan is er ook een stemneef van Gregory Frateur; Asaf Avidan, voor ons gekozen door Alfonso Cuarón.
Klankband van Alfonso Cuarón bij zijn film RomaAlfonso Cuarón

Music Inspired by the Film Roma

Asaf Avidan is in Jeruzalem geboren en in Jamaica en New York opgegroeid. Een heftige break-up zorgde ervoor dat hij zijn eigen stem vond, waarmee hij zich van verdriet louterde. Hij zegde zijn baan op, verliet Tel Aviv en richtte zich volledig op de muziek. En nu is hij ook terug te vinden op een verzamelplaat in de slipstream van Alfonso Cuarón’s Roma, 'Music Inspired by the Film Roma', met zorg gekozen door Cuarón en zijn music supervisor Lynn Fainchtein. En dan is er bij Valckenaers en Vanhoudt ook minimale muziek met een beetje ruis bij van de naar Brussel verkaste Fransman Sylvain Chauveau. Zijn wonderlijke plaat 'Pianisme' is uitgebracht door Sub Rosa, het huis van vertrouwen dat nu binnenkort ook met een eigen festivalformule begint, dat gaan ze om de zes maanden doen en de eerste editie zit er aan te komen op 23 februari in Vorst. Met Sylvain Chauveau op de affiche, maar ook David Toop én Echo Collective.

Asaf AvidanAsaf Avidan
Asaf Avidan. In Jeruzalem geboren en in Jamaica en New York opgegroeid.

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.