Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters 14-18

Music Matters 14-18Blijf verwonderd!

Music Matters wordt deze dagen overspoeld met concertberichten rond de herdenking van de eerste wereldoorlog. Wat hebben Maarten Van Ingelgem, Vic De Wachter, Florestan Bataillie, Marc Michael De Smet, Luc Rombouts hierover te vertellen op zaterdag 3 november 2018? Laat ons toch ook niet vergeten dat het vakantie is. We trakteren de kinderen op een nieuwe Geluidshuis-cd met het verhaal van Reynaert de Vos.
© www.cmrm.be

Monument Koen Van Mechelen ComingWorldRememberMe

Music Matters staat helemaal in het teken van de herdenkingsconcerten 14-18. En dat zijn er nogal wat.

Om te beginnen is er de componist Maarten Van Ingelgem. Hij kreeg zijn werk ‘Onvoltooid Landschap’ in de Top 100 van Klara op de 13e plaats gestemd. Drie jaar later hebben al meer dan 750 zangers dit werk gezongen. Op 9 en 10 november wordt het werk voor de 6e en 7e keer integraal uitgevoerd. Maarten laat ons een week lang meekijken in zijn leven.

3/11 Tranche de vie Maarten VI

Antwerp Symphony Orchestra brengt ‘The land of free’ met aangepaste teksten gelezen door Gilda De Bal en Vic De Wachter.

03/11 Vic de Wachter

Stefaan Degandt is ceremoniemeester in het werk ‘In Flander’s Fields’ met de bas Werner Van Mechelen en zijn muzikale vrienden. Pianist Florestan Bataillie weet er alles over.

Interview Florestan Bataillie

Marc Michael De Smet viert zijn 70ste verjaardag met een nieuwe cd van Aquarius ‘Survivor’ op muziek van Anthony Ritchie. Vocaal ensemble Aquarius brengt binnenkort ook muziek van Arvo Pärt en Lucien Posman

Interview Marc Michael de Smet

De abdij van Park in Leuven heeft een nieuwe beiaard die op 11 november feestelijk wordt ingespeeld door Luc Rombouts. Olav gaat vooraf de toren al eens beklimmen.

3/11 repo Beiaard Park

De kinderen die met vakantie zijn trakteren we met een lang fragment uit de nieuwe cd van Het Geluidshuis: Reinaert De Vos. Wie zich afvraagt wie de knappe muziek van die cd’s bedenkt: Koen Brandt komt erover vertellen.

3/11 Koen Brandt Geluidshuis

En verder komt collega Anne-Marie Segers vertellen over de grootste wereldmuziekbeurs ter wereld waar ze voor KLARA naartoe mocht. WOMEX, op Las Palmas de Gran Canaria in Spanje. Ze brengt onder andere een interview met het wereldvermaarde Kronos Quartet mee.

Interview Anne Marie Segers
Kronos Quartet interview integraal 2/11/18 (website)

Ook deze week brengt muzikaal ontdekkingsreiziger Mark Janssens iets bijzonders mee uit de wereld van de ernstige muziek.

3/11 Tijdingen Mark

Eric Aarts stuurt vanuit Nederland zijn loopje door. 

3/11 Loopje Eric Aarts

Music Matters op zaterdag 3 november 2018 van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.