Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters 40 jaar Ricercar

Music Matters 40 jaar RicercarBlijf verwonderd!

Ricercar is sinds 1980 een van de vaste waarden binnen de oudemuzieklabels. Medeoprichter en muziekdirecteur Jérôme Lejeune lanceerde voor het label ondertussen meer dan 300 opnames. Binnenkort verschijnt de cd-koffer ‘Great Masters of the Baroque’ (Outhere Music). Organist en componist Bernard Foccroulle was er al vanaf de begindagen van Ricercar bij.
© Bernard Foccroulle/ Facebook

Organist en componist Bernard Foccroulle

In de jaren ’70 startte Bernard Foccroule zijn carrière als een organist met een opvallend repertoire: van renaissence tot hedendaagse muziek en zelfs wereldcreaties van Philippe Boesmans, Brian Ferneyhough, Jonathan Harvey en Pascal Dusapin. Samen met het Ricercar Consort verdiepte hij in de jaren ’80 zich in de Duitse barokmuziek. Ze waren niet van de grote concert- en festivalpodia weg te blazen.

En dan lonkte de operawereld. Foccroulle volgde Gerard Mortier op als directeur van de Munt (1992 tot 2007) en aansluitend voegde hij nog eens 10 jaar toe als directeur van Festival Aix-en-Provence. Vandaag focust Foccroulle zich voornamelijk op het concertleven als organist en als componist.

Bernard Foccroulle heeft al een jarenlange band met het label Ricercar, waarbij hij om en bij de 40 cd’s opnam, met als hoogtepunt het integrale orgelwerk van Bach en Buxtehude.

© Outhere Music
Een koffer met maar liefst 31 cd's
28/09/2020 Bernard Foccroulle over 40 jaar Ricercar

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.