Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters in alle kleuren van de vreugde op 15 december

Music Matters in alle kleuren van de vreugde op 15 decemberBlijf verwonderd!

Componist Jan Van der Roost en fluitiste Oriana Dierinck komen elk met hun jongste cd onder de arm langs. We vieren de 85ste verjaardag van componist Raymond Schroyens en dirigent Hervé Niquet komt vertellen over een geur die hij altijd ruikt als hij de Messiah opvoert, en die nu een heus parfum geworden is. En sopraan Lieselot De Wilde neemt ons een week mee op sleeptouw in haar drukke leven.
Dirk Van Opstal

Oriana Dierinck

Of het nu in een opera van Frederik Neyrinck is of met haar eigen oude muziekensemble Bel Ayre: Sopraan Lieselot De Wilde voelt zich als een vis in het water. Ze hield voor ons een heel bijzonder dagboek bij van haar voorbije week.

15/12 Dagboek Lieselot De Wilde

'I colori della gioia' is de titel van de nieuwe cd van Jan Van der Roost, met uitzonderlijk een verzameling vocale muziek. De componist vertelt.

15/12 Jan Van der Roost

Kleuren, geuren en smaken: vermeng je alles dan heb je synesthesie. Dirigent Hervé Niquet ontwikkelde een parfum, gekoppeld aan 2 specifieke plaatsen in de Messiah van Haendel. Ja, u leest het goed, en Olav vroeg hem om tekst en uitleg.

15/12 Hervé Niquet

Het ZVEZDOLIKI Ensemble rond fluitiste Oriana Dierinck heeft een nieuwe dubbel-cd uit: 'Maria de Buenos Aires, een tango-operette, geschreven door Astor Piazolla. Daar valt wat over te vertellen. Ook over het ZVEZDOLIKI ensemble, Russisch voor ‘Koning van de Sterren’.

15/12 Oriana Dierinck

Bart Coen heeft een mooie blokfluitpartij te spelen in een van de Brandenburgse Concerten. Waar zit het struikelblok? Hij nam voor ons het loopje van de week. 

15/12 Loopje Bart Coen

Hoe reageren muzikanten op de Brexit? En waar blijven al die nieuwsgierige twintigers in het Amerikaanse concertleven? Mark Janssens heeft wederom antwoorden klaarstaan en zocht in onze archieven naar foute kerstmuziek. 

15/12 Mark Tijdingen

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.