Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters in de Circle of Life op 1 december

Music Matters in de Circle of Life op 1 decemberBlijf verwonderd!

Bruisend of stil leven in de brouwerij met gasten als Jan Caeyers, Peter Hertmans, Kathleen Coessens, Philippe Herreweghe, Gregor Verwijmeren én Sinterklaas! Dat mag u allemaal verwachten op 1 december in een nieuwe aflevering van 'Music Matters'.

Dirigent Jan Caeyers, Le Concert Olympique en het Arnold Schönberg Chor voeren vanavond de Missa Solemnis van Van Beethoven uit in Baden-Baden. Op 23 november deden ze dat in Berlijn en stonden zo stil bij het einde van de eerste wereldoorlog. Benieuwd naar de indrukken van Jan Caeyers bij dit toch wel memorabel concert.

1/12 Dagboek Jan Caeyers

Gitarist Peter Hertmans bruist van leven. Niet minder dan drie cd-opnames verschijnen er in november, faut-le-faire!

1/12 Gesprek Hertmans

Ook in de Marollen is er leven in de brouwerij. Want kinderen en tieners, jong en oud zingen mee in de opera Leedberg van Philippe Lamouris in een regie van Hildegard De Vuyst , een community project van het Koninklijk Conservatorium Brussel, onderdeel van een internationale driedaagse in Erasmus Hogeschool Brussel met als thema: Urban Challenges.

1/12 Repo Opera Leedberg

De Circle of Silence is te vinden in de Abdij van Terkameren op 4 december. Philippe Herreweghe en het Collegium Vocale Gent brengen de vijfstemmige madrigalenbundel Israelis Brünnlein van Johann Hermann Schein. De bundel van deze voorganger van Bach als cantor aan de Thomaskirche in Leizig is zonder twijfel één van de hoogtepunten van de Duitse barokmuziek. In dit seizoen start Philippe Herreweghe zijn residentie in Flagey, samen met het Collegium Vocale Gent. Olav mocht op de koffie gaan bij Philippe Herreweghe thuis om het te hebben over de zin en onzin van barokmuziek, de nood aan een goed gecoördineerd muzieklandschap in Brussel en Antwerpen en de plannen van de inmiddels 71-jarige dirigent. 

1/12 Gesprek Phil ippe Herreweghe
1/12 Philippe Herreweghe volledig gesprek

Heb je nog een leven als je lijdt aan tinitus, zeer erge oorsuizingen. We vragen het aan Gregor Verwijmeren, hij schreef er een boek over: De vorm van geluid.

1/12 Tinnitus Gregor Verwijmeren

En ook deze week brengt Mark Janssens ons zijn tijdingen uit de wonderlijke wereld van de ernstige muziek.

1/12 Tijdingen

Lise Vandersmissen stuurde haar loopje op harp door, helemaal vanuit het Verenigd Koninkrijk!

1/12 Loopje Lise Vandersmissen harp (+6db)#2

SINTERKLAASAANBIEDING voor wie vlug is én thuis een goed gestemde piano heeft staan.
Nodig vrienden en familie uit in uw living voor een huisconcert met het Trio Koch. De enige voorwaarden: zaterdag 8 december 's avonds thuis zijn, een gestemde piano hebben, een gul bedrag storten op de rekening van De Warmste Week, de muzikanten wat te eten geven en vliegensvlug een mail sturen naar music@klara.be of laten weten via de Klara-app (met uw adres). Het Koch Trio kiest de winnaar! Hoe hoger het bod, hoe meer kans u maakt! Lees hier meer! 

Music Matters, op zaterdag 1 december van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.