Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters droomt op 20 oktober van Nordic Nights

Music Matters droomt op 20 oktober van Nordic Nights Blijf verwonderd!

Ben Haemhouts en Casco Phil brengen 'minimalistische barok' op het festival Nordic Nights in het CC van Hasselt. En de Litouwse Indrè met de onmogelijke achternaam is steeds vaker te zien op Belgische podia. Wat is haar geheim? Nog een schepje Alfred Schnittke er bovenop en laat de koude nachten maar komen. Maar niet zonder paukenist Koen Plaetinck gehoord te hebben over zijn projecten.
©Juke Train

De Litouwse Indrè met Baltische harp

Dirigent Ben Haemhouts bereidt zich met Casco Phil voor op Nordic Nights in het CC Hasselt. Even meekijken in zijn agenda, en in zijn ziel. 

20/10 Ben Haemhouts Tranche de vie

Hoe voelt het om paukenist te zijn in een opname van Beethovens pianoconcerto’s 4 en 5 met niemand minder dan Nicholas Angelich als pianist en het Insula Orchestra o.l.v. Laurence Equilbey. Koen Plaetinck komt erover vertellen.

Koen Plaetinck

Wie de naam van de Litouwese Indrė Jurgelevičiūtė foutloos uitgesproken krijgt, verdient een prijs. Deze zangeres en virtuoze kanklès-speelster heeft samen met de groep Merope een nieuwe cd uit. Benieuwd hoe een kanklès klinkt!

Indre Merope

Celliste Viviane Spanoghe nam samen met Jan Michiels een nieuwe cd op met werk van Alfred Schnittke. Hoe zou het zijn om midden in de nacht een cd op te nemen in de concertzaal van het Conservatorium van Brussel? Olav vraagt het haar (en nog veel meer natuurlijk).

Viviane Spanoghe 1
Viviane Spanoghe 2

Mark Janssens is weer ontdekkingsreiziger in de klassieke muziekwereld en vraagt zich af hoe Engelse ensembles omgaan met de Brexit, waarom de Metropolitan Opera in New York leegloopt en stelt een breakdancende contratenor voor. 

20/10 Tijdingen van Mark

Het orkest Artis Dulcedo speelt in Brugge, tijdens Iedereen Klassiek. Speciaal voor Music Matters studeren ze extra hard op de moeilijke loopjes.

20/10 Loopje Artis Dulcedo

Music Matters op zaterdag 20 oktober 2018 van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.