Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters eert jong geweld en primeurs op zaterdag 5 januari

Music Matters eert jong geweld en primeurs op zaterdag 5 januariBlijf verwonderd!

Een hele reeks jonge, beloftevolle muzikanten krijgt zaterdag het woord. Duo Adentro en anderen vertellen over hun succesvol 2018 en wat hen te wachten staat in het nieuwe jaar. Daarnaast komen enkele gevestigde waarden vertellen over hun "eerste keer". Michelino Bisceglia bracht voor het eerst een album met orkestmuziek uit en Wim Henderickx een album met Boho Strings. Het kinderkoor "De Stemband" van Wim Claeys is nu ook te horen op cd.

Michelino Bisceglia

De jonge garde die we vandaag aan het woord laten is talent dat internationaal aan het doorbreken is. Hoe was 2018 voor hen? Wat verwachten ze van het nieuwe jaar? En wat zijn hun dromen? Reinoud Van Mechelen, Annelien Van Wauwe en Annelies Van Gramberen vertellen het ons. 

5/1 Annelies Van Gramberen
5/1 Reinoud van Mechelen
5/1 Annelien Van Wauwe

Ook het jongste talent, aan het prille begin van hun carrière, krijgt onze aandacht. De Belgische namen waar we in de toekomst naar zullen uitkijken: Emma Posman, Sarah Bayens, Jules Baeten en Stan Callewaert (Donder).

5/1 Emma Posman
5/1 Sarah Bayens
5/1 Jules Baeten
5/1 Stan Callewaert (Donder)

Daarnaast komen onze gasten vertellen over hun primeur. Componist Wim Henderickx ging in samenwerking met dirigent David Ramael met een bijzonder resultaat: voor het eerst horen we zijn composities voor strijkers, gebracht door Boho Strings op 'Nostalgia'. 

5/1 Henderickx en Ramael

Wim Claeys verlegt opnieuw zijn artistieke grenzen. Met zijn kinderkoor "De Stemband" bracht hij een cd uit vol Gentse volksliedjes in een poging om het Gentse dialect te redden. Hij schreef ook zijn eerste boek over een totaal ander, erg gevoelig onderwerp: "Mijn pa was bij de SS". 

5/1 Wim Claeys

Duo Adentro bracht onlangs hun debuut cd "Once upon a time..." uit. Ze bewijzen dat een gitaar en een piano best harmonieus samengaan. 

5/1 Duo Adentro

Last but not least. Filmcomponist en jazzpianist Michelino Bisceglia slaat een nieuwe weg in: hij componeerde een Adagio for Strings en Concerto for Oboe. Zijn 'Orchestral Works 1' , wij willen er alles over weten. 

5/1 Michelino Bisceglia

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.