Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters en de Week van de Belgische Muziek: Kiyotaka Izumi

Music Matters en de Week van de Belgische Muziek: Kiyotaka IzumiBlijf verwonderd!

Voor de Week van de Belgische muziek vroegen we aan muzikanten die in België wonen of verankerd zijn welke Belgische componisten en werken zeker in onze playlist moeten staan. Onder meer Vitaly Samoshko, Elisa Kawaguti, Yuzuko Horigome, Olsi Leka, Reitze Smits en chef-dirigenten Elim Cham, Kristiina Poska en Stéphane Denève gaven hun keuze door. Vier muzikanten lichten ook hun favoriete stukken live toe. Vandaag is het de beurt aan Kiyotaka Izumi
© https://www.kiyotakaizumi.com/

Pianist Kyotaka Izumi kiest romantische Belgische muziek

Kiyotaka Izumi werd geboren in Tokio, Japan. Hij studeerde aan de Tokyo National University of Fine Arts and Music en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij vandaag een van de pianobegeleiders is. Izumi heeft ondertussen 10 cd’s op zijn naam met muziek van Chopin, Schumann, Mendelssohn, Grieg, Tsjajkovski, Durlet, Raick en Kennis.

Samen met Polina Chernova vormt hij sinds 2004 het gerenommeerde Izumi-pianoduo. Het duo bracht twee cd’s uit: één geheel gewijd aan Robert Schumann en de andere cd bevat werken van Mendelssohn. Izumi-pianoduo is ook een grote pleitbezorger van Belgische componisten als Emmanuel Durlet, Lodewijk Mortelmans, Jan Blockx en Arthur De Greef.

09/02/2021 - De Week van de Belgische Muziek - Kiyotaki Izumi

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.