Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters en de Week van de Belgische Muziek: Thomas Moore

Music Matters en de Week van de Belgische Muziek: Thomas MooreBlijf verwonderd!

Voor de Week van de Belgische muziek vroegen we aan muzikanten die in België wonen of verankerd zijn welke Belgische componisten en werken zeker in onze playlist moeten staan. Onder meer Vitaly Samoshko, Elisa Kawaguti, Yuzuko Horigome, Olsi Leka, Reitze Smits en chef-dirigenten Elim Cham, Kristiina Poska en Stéphane Denève gaven hun keuze door. Vier muzikanten lichten ook hun favoriete stukken live toe. Vandaag is het de beurt aan trombonist Thomas Moore
© https://thomasmooremusician.com/

Trombonist Thomas Moore

Trombonist Thomas Moore ruilde na zijn studies aan Indiana University zijn thuisland Amerika in voor Europa. Aan Utrecht School of the Arts behaalde hij een bachelordiploma trombone waarna hij naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen trok om er zijn master te behalen. Antwerpen is sindsdien zijn nieuwe thuis.

Sinds 2009 is hij als trombonist en dirigent verbonden met Nadar Ensemble. Daarnaast is hij regelmatig gastmuzikant bij Theater Des Westens, ChampdAction en Ictus Ensemble.

08/02/2021 - Thomas Moore - Week van de Belgische Muziek

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.