Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters goes pop met Frederic "Lyenn" Jacques en Natashia Kelly

Music Matters goes pop met Frederic "Lyenn" Jacques en Natashia KellyBlijf verwonderd!

Deze week in Music Matters: 2 musici die de grenzen van hun genres opzoeken. Zowel jazzzangeres Natashia Kelly (28-1) als bassist Lyenn (29-1) presenteren deze week hun nieuwe cd's met een concertreeks. Tijd voor een stop bij Olav Grondelaers.
© Koen Bauters

Lyenn

De Belgisch-Ierse jazzzangeres Natashia Kelly (1986) is ongeveer tien jaren actief in de jazzscene. Met haar band 'Natashia Kelly Group' presenteert ze deze week haar nieuwe cd Inside the Wave in de Handelsbeurs. Met hen houdt ze deze maanden een JazzLab-tour door heel Vlaanderen.

En dat doet Natashia Kelly Group niet alleen. Hun compagnons de route zijn Pentadox, de hedendaagse Belgische jazzband rond pianist Bram De Looze, saxtalent Sylvain Debaisieux en topdrummer Samuel Ber.

Alle concertdatums vindt u op de website van Natashia Kelly.

Lyenn

Op zijn achttiende wilde bassist Frederic Lyenn Jacques arts worden. Dat dacht hij althans, maar na drie jaar geneeskunde studeren liet hij stethoscoop toch vallen om zijn leven aan de muziek te wijden. En dat werd een succes.

In 2009 maakte hij zijn debuutalbum met het veelgeprezen ‘The Jollity Of My Boon Companion’ en liet hij ons kennismaken met de mysterieuze en eigenzinnige wereld van Lyenn. Later volgden nog de al even hoog aangeprezen ‘Vowels Fade First’ en ‘Slow Healer’, met als vaste waarde multi-instrumentalist Shahzad Ismaily.

Na een pauze van vier jaar laat hij eindelijk zijn nieuwe plaat ‘Adrift’ op ons los. Lyenn nam zijn plaat op in de Sundlaugin-studio in Reykjavik, de vaste prik voor IJslandse trots Sigur Rós en Björk, maar nu is hij op toer door heel België.

Woensdag 29 januari houdt hij halt bij Music Matters.

Alle concertdatums vindt u op de website van het platenlabel WasteMyRecords.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.