Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters in het teken van de piano

Music Matters in het teken van de pianoBlijf verwonderd!

Presentator Vincent Verelst heeft een conservatoriumdiploma Piano en gidst ons in Music Matters door pianoland. Pianiste Marie François brengt haar debuutalbum uit, terwijl pianist Jan Michiels toe is aan album nummer 50. Pianist Nicholas Callot en sopraan Hendrickje Van Kerckhove vertellen over de liederen van Edvard Grieg en Thomas Vanderveken is trots op de nieuwe winnaars van Speel het hard. Musicoloog Yves Knockaert sluit deze piano-uitzending af met een gesprek over zijn Schubertbiografie.

Jan Michiels

Pianist Jan Michiels heeft een cd uitgebracht met Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Joseph Haydn in de versie voor piano. Hij vertelt ons over zijn rijkgevulde discografie en over Haydn’s Via Crucis.

13/4 Jan Michiels

Pianist Nicholas Callot en sopraan Hendrickje Van Kerckhove geven op 14 april bij AMUZ een concert met liederen van Edvard Grieg. Ze komen langs in de studio om te vertellen over dit bijzondere repertoire.

13/4 Nicolas en Hendrickje

Vanaf september 2018 ging Thomas Vanderveken, presentator en pianist, op zoek naar muzikaal talent tijdens de tweede editie van Speel het hard. De drie winnaars van deze muziekwedstrijd voor amateurmuzikanten treden op 14 april in de Bijloke op met het Brussels Philharmonic. Thomas Vanderveken bracht daarnaast ook een cd-box uit met zachte pianomuziek om bij weg te dromen. Hij blikt samen met ons terug op de wedstrijd en vertelt ons waarom dit project hem zo na aan het hart ligt.

2019 04 13 Thomas speelt het hard

Musicoloog Yves Knockaert brengt een kraakvers boek mee: hij schreef een biografie over Franz Schubert en duikt samen met ons in het leven van deze fascinerende componist.

13/4 Yves Knockaert

Jong pianotalent Marie François is 25 jaar en trad al op in heel West-Europa en de Verenigde Staten. Ze brengt op 18 april haar debuut-cd uit en licht voor ons alvast een tipje van de sluier.

Music Matters, op zaterdag 13 april van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.