Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters in het teken van de vaders

Music Matters in het teken van de vaders Blijf verwonderd!

Op zondag is het vaderdag, en dat betekent dat alle papa’s eens extra in de bloemetjes gezet mogen worden. Music Matters gooit voor die gelegenheid de uitzending helemaal om. Olav Grondelaers spreekt met vaders én hun muzikale kinderen. Over wat hen bezighoudt, maar ook over hun muzikale opvoeding. Wat vindt de vader een hoogtepunt uit zijn carrière? En wat vinden de kinderen net een sterk punt? Op zo’n dag mag al eens een pluim worden uitgedeeld!
Michelangelo, De Schepping van Adam

Michelangelo, De Schepping van Adam

Pianist Jan Vermeulen schuift met zonen Claus en Roeland aan de studiotafel. Dat hij z’n liefde voor de piano doorgaf staat buiten kijf, want beide zonen kozen voor hetzelfde instrument. Hij brengt ook Veerle Peeters mee, met wie hij het pianoforte-duo Vermeulen-Peeters vormt. Samen hebben ze een cd-box uit met Schuberts integrale vierhandige werk.

De familie Vermeulen
8/6 Jan Vermeulen en Veerle Peeters
8/6 Jan Vermeulen met Roeland en Claus

Organist Kristiaan Van Ingelgem brengt zijn dochter Tineke, een sopraan, en zoon Maarten, componist én dirigent, mee. Vader en dochter brachten samen al twee cd’s uit: ‘Ich liebe dich’ en ‘Bist du bei mir’. Binnenkort komt er ook een concert aan voor de 75e verjaardag van Kristiaan door het koor De 2de Adem onder leiding van Maarten en met Tineke als sopraansolo.

De familie Van Ingelgem
8/6 Kristiaan Van Ingelgem met Tineke en Maarten

Ook fluistist Carlos Bruneel is er graag bij met zijn tweelingzonen, Janos en Merijn. Carlos speelt bij De Munt, maar z’n twee zonen gingen het jazz-pad op: Janos als bassist, Merijn in de zang. Samen vertellen ze over hoe ze in die wereld zijn beland.

De familie Bruneel
De familie Bruneel
8/6 Carlos Bruneel met Janos en Merijn

Componist Lucien Posman en dochter Emma komen ook langs in de studio. Lucien componeerde al een gevarieerd oeuvre bij elkaar, waarin zijn werken rond de gedichten van William Blake centraal staan. Bijzonder: in oktober zong Emma het door haar vader gecomponeerde ‘Songs of Innocence’, een cantate voor sopraan, koor en harp.

De familie Posman
De familie Posman
8/6 Lucien en Emma Posman

Leo Ouderits heeft een hart voor percussie én gaf dat door aan zijn zonen Tim en Tom. Zo spelen beide zonen bij het Pulse Percussion Trio en startten Leo en Tim in 2016 nog The Belgian Drumschool op, een uniek concept waarbij je vanaf de leeftijd van vijf jaar en zonder enige muziekkennis lessen kan volgen. Recent werkten vader en zonen ook hun eerste album ‘Relaxation’ af.

De familie Ouderits
De familie Ouderits
8/6 Leo Ouderits met Tim en Tom

Ook trompettist Manu Mellaerts en zonen Pieter en Thomas komen graag vertellen over hun muzikale bezigheden. Manu is artistiek leider van het koperensemble Belgian Brass, waarbij ook Thomas trompet speelt. Daarnaast speelt Manu ook in het Symfonieorkest van De Munt, waar zijn zoon Pieter percussionist is.

De familie Mellaerts
De familie Mellaerts
8/6 Manu Mellaerts met Pieter en Thomas

Tot slot tekent de familie Matthys present. Pianist-componist Marc Matthys neemt zijn twee dochters mee. Vanessa is jazz-vocaliste en Nathalie kreeg de passie voor piano mee van haar vader. Marc bracht dit jaar met Nathalie ook de cd ‘Family Portrait’ uit met eigen gecomponeerd werk voor piano solo, maar ook met werk van Ravel, Granados en Bach uitgevoerd door Nathalie.

De familie Matthys
De familie Matthys
8/6 Marc Matthys met Nathalie en Vanessa

Music Matters, op zaterdag 8 juni van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.