Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 10 februari: Bart Van Reyn en Bart Jonkers

Music Matters op 10 februari: Bart Van Reyn en Bart JonkersBlijf verwonderd!

Bart Van Reyn heeft een nieuwe cd uit. Op Ton sur ton ontdekt hij met het Vlaams Radiokoor de kracht van a capella. Aankomende zaterdag is het de Dag van de Academies, de jaarlijkse campagne van en voor het deeltijds kunstonderwijs. Voorzitter Bart Jonkers tipt ons enkele interessante activiteiten.
©Agnete Schlichtkrull

Bart Van Reyn

Voor Ton sur ton verzamelde het Vlaams Radiokoor, met behulp van het publiek, enkele van de mooiste werken uit het rijke a capella koorrepertoire onder meer van Arvo Pärt, Francis Poulenc en Morten Lauridsen. Het resultaat is als een tentoonstelling waarin de zangers opduiken uit de stilte, schilderen met muziek, noot voor noot, kleur voor kleur, toon voor toon. 

Bart Van Reyn is een van de meest gevraagde jonge dirigenten uit België. Hij studeerde orkest- en koordirectie aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen en historische uitvoeringspraktijk bij Jos van Veldhoven in Den Haag. Sinds 2016 is Bart chef-dirigent van het Deens Radio Koor en vanaf dit seizoen ook de muziekdirecteur van het Vlaams Radiokoor.

Dit voorjaar geeft hij met het Vlaams Radiokoor enkele prachtige concerten. Zoals De Petite Messe Solennelle van Rossini en een heel programma rondom de kruisweg van Jezus.

Alle informatie over deze concerten vindt u op de website van het Vlaams Radiokoor.

10-02-2020 Bart Van Reyn

Dag van de Academies

Dit jaar gaan de academies aan de slag rond het thema "STEAM". We kennen het allemaal: STEM - Science, Technology, Engineering, Mathematics. Het internationaal letterwoord dat staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.

Als academie voegen wij hier graag de A van Art aan toe. Oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken vragen immers om (artistieke) creativiteit. De Academies zorgen ervoor dat de Artistieke zelfontplooiing van iedere leerling - jong en oud – alle kansen krijgt.

Alle informatie over de Dag van de Academies staat op de officiële website.

10-02-2020 Bart Jonkers

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.