Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 10 maart met Aram Van Ballaert en Bart Naessens

Music Matters op 10 maart met Aram Van Ballaert en Bart NaessensBlijf verwonderd!

Het gitaarfestival La Guitarra van CC de Bogaard is al aan haar zesde editie toe. We houden een kleine throwback naar het moment waarop presentator Olav Grondelaers Aram Van Ballaert thuis mocht interviewen. En u heeft ook nog de Klara Musicus van het jaar tegoed!
© Marco Borggreve

Bart Naessens is Klara Musicus van het jaar

Aram Van Ballaert is gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse muziek. Hij trapt het tweedaagse festival in Sint-Truiden af met werk van onder andere J.S. Bach, V. Bestoff, J. Dowland en K. Callahan. Op zaterdag 14 maart kan u in Cultureel Centrum De Boogaard terecht voor het Baltic Guitar Quartet dat geheel Litouws is.

Klik hier voor meer info.

Beluister de gitaarreportage met Aram Van Ballaert hieronder.

10/03/2020 reportage over gitarist Aram Ballaert
Bart Naessens is de muzikale duizendpoot par excellence. Zijn actieradius in de wereld van de klassieke muziek is overweldigend: als dirigent en artistiek leider, als speler op klavecimbel en orgel, als pedagoog in het Brusselse conservatorium en Lemmensinstituut en als bezieler van amateurmusici.
Juryrapport

2019 was een rijkelijk gevuld muzikaal jaar voor Bart Naessens. Hij toerde met Collegium Vocale Gent, Les Muffatti en Capriola di Gioia. Hij debuteerde als dirigent in Opera Ballet Vlaanderen met de productie Mea Culpa van Sidi Larbi Cherkaoui. Naessens was ook te gast op het belangrijke Festival Oude Muziek Utrecht. Geen klus is te zwaar, tijdens Iedereen Klassiek inspireerde hij tot tweemaal toe een tjokvol Concertgebouw om samen Bach te zingen. Ook met BachPlus en Il Gardelino houdt Naessens de muziek van Bach levendig.

Beluister het interview met Bart Naessens hieronder.

10/03/2020 Bart Naessens is Klara Musicus van het jaar

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.