Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 10 september met Jan Depreter

Music Matters op 10 september met Jan DepreterBlijf verwonderd!

‘A record 20 years in the making’. Zo omschrijft de Belgische gitarist Jan Depreter de creatieve fases voor zijn nieuwe soloalbum: een selectie uit het Klavierbüchlein für Anna-Magdalena Bach, stuk voor stuk bewerkingen voor gitaar van Jan zelf.
© https://jandepreter.com/photo-gallery/

Gitarist Jan Depreter

Het notenboekje voor de tweede vrouw van Johann Sebastian Bach, Anna-Magdalena, geeft ons een goede inkijk in de muzieksfeer ten huize de familie Bach. Het boekje is niet opgebouwd volgens moeilijkheidsgraad of technische vaardigheden, maar het is een artistieke uitgekiende samenstelling van Bach: het is muziek die intiem klinkt en de vocale werken gaan over de huiselijke gemoedsrust.

Meer dan 20 jaar geleden werkte Jan Depreter aan enkele transcripties. Het Nederlandse label Brilliant Classics was toen meteen geïnteresseerd in transcripties van het hele boekje. Voor de cd maakte Jan een selectie en heel bijzonder: in de helft van de werken hoor je een 24-jarige en in de andere een 44-jarige Jan de muziek van Bach spelen.

Jan Depreter is ook de bezieler van het jaarlijkse Antwerpen Gitaarfestival, opgericht in 2011. Hoe de 10de editie zal verlopen dat vragen we hem ook. Beluister het interview hieronder.

© https://www.brilliantclassics.com/articles/j/js-bach-klavierbuechlein-fuer-anna-magdalena-bach-1725/
De nieuwe cd van Jan Depreter

(Her)beluister het gesprek hier:

Jan Depreter vertelt over zijn nieuwe CD in Music Matters - 10/09/2020
Jan Depreter & Olav Grondelaers - Music Matters 10 september

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.