Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 11 december: Ruben Machtelinckx en Sylvia Broeckaert

Music Matters op 11 december: Ruben Machtelinckx en Sylvia BroeckaertKunst & Cultuur

Gitarist Ruben Machtelinckx heeft een nieuw kwartet! De band speelde eerder deze maand tijdens BRAND! Jazzfestival en nu is er ook nog hun debuutalbum. Sylvia Broeckaert was bij de première van Les Contes d'Hoffmann in De Munt en doet verslag in Music Matters.
©VRT rr

Ruben Machtelinckx

Ruben Machtelinckx heeft een nieuw kwartet (MACHTELINCKX/ BADENHORST/ COOLS/ GOUBAND). waarmee hij bewust op zoek gaat naar karige composities, fragiele improvisaties en stilte. Niet spelen is geen gebrek aan klank, maar een ruimte gevuld met spanning en mogelijkheden.

En die spanning is duidelijk te voelen in het eerste album van deze band, Porous Structures. Ruben vertelt er alles over in Music Matters.

11-12-2019 Ruben Machtelinckx

Les Contes d'Hoffmann.
 

In De Munt ging gisteren de opera Les Contes d'Hoffmann van Jacques Offenbach in Première. Sylvia Broeckaert was erbij en laat haar professionele licht te laten schijnen op deze laatste Brusselse productie van 2019.

11-12-2019 Sylvia Broeckaert

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.