Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 11 januari met Jan Van den Borre

Music Matters op 11 januari met Jan Van den BorreBlijf verwonderd!

Traversospeler Jan Van den Borre heeft dubbel nieuws. Hij heeft een nieuwe cd met zijn ensemble The 1750 project en hij is de nieuwe intendant van Il Gardellino. Hij schenkt de volledige back catalogue van Il Gardellino in één pakket weg! Luister op maandag 11 januari naar Music Matters (12.00u tot 14.00u) en ontdek hoe je kans op deze unieke prijs maakt!
© Wouter Maeckelberghe

The 1750 Project

Sinds 1 oktober 2020 is fluitist Jan Van den Borre de nieuwe intendant van Il Gardellino. Hij zal samen met algemeen en artistiek leider Jan De Winne de toekomst van het ensemble uitstippelen. Hetzelfde DNA, maar met een nieuwe koers. Een van de komende wapenfeiten is de integrale opname van de pianoconcerto’s van W.A. Mozart met Olga Paschenko aan de pianoforte. Het eerste volume met het 9de en 17de pianoconcerto mogen we in mei in de rekken verwachten. Onderaan de pagina kan je alvast even voorproeven van Il Gardellino feat. Olga Paschenko.

Daarnaast is er ook de eerste cd van het nieuwe ensemble The 1750 Project: Serenissima – A Musical Portrait of Venice Around 1726, met een guest performance van de Franse sopraan Perrine Devillers (o.a. bekend van Ensemble Pygmalion). Het ensemble legt zich toe op bepaalde steden met een sterke culturele concentratie op een welbepaald moment in de eerste helft van de 18de eeuw. Venetië is hierbij een mooie opener. De bloeiende en welvarende havenstad was een plek waar de zon nooit leek onder te gaan, niet alleen op economisch vlak, maar ook op het vlak van cultuur en vertier. The 1750 Project brengt muziek van Antonio Vivaldi, Niccolo Porpora en Giuseppe Sammartini.

Het album verscheen bij Ramée en is nu uit!

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.