Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 11 mei

Music Matters op 11 meiBlijf verwonderd!

Anneleen Lenaerts is even in eigen land voor twee concerten en ze houdt een dagboek bij. Contrabassist Nils Vermeulen speelt op Ha'Fest met William Parker. Jef Neve brengt drie pianoboeken uit en dirigent Koen Vits zwaait het Leuvens Universitair Koor uit.
© Stephan Vanfleteren

Jef Neve

De harpiste Anneleen Lenaerts is een Belgische trots geworden sinds haar contract bij de prestigieuze Wiener Philharmoniker. Maar ze laat België niet in de steek. Op 7 en 8 mei speelt ze in Hasselt en Brugge werken uit haar Nino Rota-cd. Hoe ze zich voorbereidt op deze thuismatchen, hoor je in haar tranche de vie.

11/5 Dagboek Anneleen Lenaerts

De guitige pianist-componist Jef Neve brengt nieuwe composities mee. Het doelpubliek is toch lichtjes anders, want hij schreef namelijk drie pianoboeken voor drie niveaus. Van beginneling tot fervente pianospeler: er is een boek voor elk van ons!

11/5 Jef Neve

Op 18 mei speelt contrabassist Nils Vermeulen op Ha’Fest, het jaarlijks festival van de Handelsbeurs in Gent. Hij nodigt de New Yorkse bassist en grootmeester William Parker uit. Voor Vermeulen een spannende ontmoeting met een voorbeeld, voor Parker de gelegenheid om met jong talent van gedachten te wisselen.

11/5 Nils Vermeulen

Het Leuvens Universitair Koor (LUK) bestaat 50 jaar! Dat wordt op dinsdagavond 14 mei volop gevierd in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen met een jubileumconcert. Het muzikale oeuvre van Jules Van Nuffel zal centraal staan. Naast de feestvreugde is er ook een beetje verdriet, want dirigent Koen Vits neemt afscheid van het koor en geeft na vijf jaar de fakkel door aan Kevin Hendrickx.

11/5 Koen Vits

Hoe komt het dat professionele klassieke muzikanten soms voor een appel en een ei meespelen in een productie? Mark Janssens neemt het in zijn Tijdingen op voor de onderbetaalde muzikant.

11/5 Tijdingen Mark Janssens

Music Matters, op zaterdag 11 mei van 14 tot 19 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.