Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 13 februari met Marcel Ponseele en Marc Erkens

Music Matters op 13 februari met Marcel Ponseele en Marc ErkensBlijf verwonderd!

Marcel Ponseele heeft een bijzonder verjaardagsgeschenk voor Raymond van het Groenewoud en Marc Erkens begeestert met zijn babbelconcerten en zijn boek ‘Als muziek spreekt’.
© Lannoo

De cover van Als muziek spreekt van Marc Erkens

Barokhoboïst Marcel Ponseele is al enkele jaren verbonden bij het barokensemble il gardelino. Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Raymond van het Groenewoud componeerde Marcel het nummer ‘Seventy Blues’. De tekst van het nummer zit vol verwijzingen naar het muzikale oeuvre van Raymond. Philippe Thuriot (accordeon), Benjamin Glorieux (cello), Marcel Ponseele (hobo) en acteur Stefaan Degand (zang) namen het nummer op.

Marcel Ponseele vertelt in een korte reportage over het creatieproces van ‘Seventy Blues’.

13/02/2020 Marc Erkens over zijn boek 'Als muziek spreekt...'

Wie Marc Erkens al over muziek hoorde praten, is het erover eens: de man ademt muziek. Niet alleen klassieke muziek behoort tot zijn muzikale geheugen, maar ook artiesten als Nick Cave, Frank Zappa, Neil Young en zelfs het electroduo Daft Punk kunnen Erkens wel bekoren. Authenticiteit is voor hem het sleutelwoord, en dat is een eigenschap die je in alle muziekgenres kunt terugvinden.

Op zaterdag 15 februari kan u Marc Erkens aan het werk horen in de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Hij zal er de geheimen van verschillende muzikale werken uit de doeken doen. Ook zijn boek ‘Als muziek spreekt... Wat Bach en de anderen met ons doen’ (Lannoo) is een aangename wandeling doorheen de meesterwerken uit de muziekgeschiedenis.

Beluister het interview met Marc Erkens hieronder.

13/02/2020 Marc Erkens over zijn boek 'Als muziek spreekt...'

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.