Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 13 januari: Peter Van Heyghen en Frank Vaganée

Music Matters op 13 januari: Peter Van Heyghen en Frank VaganéeBlijf verwonderd!

Kroatië levert de nieuwe president van de Raad van Europa en dat wordt gevierd met een concert in BOZAR. De artistieke leiding is in de handen van dirigent van eigen bodem Peter Van Heyghen. Frank Vaganée heeft een druk weekend achter de rug met de finale van de International Composition Contest en de première van de documentaire over het Brussels Jazz Orchestra.
©VRT rr

Bring it to the people

De Kroatische baroksterren Max Emanuel Cenčić en Renata Pokupić schitteren in enkele vocale juweeltjes uit opera’s van Antonio Vivaldi, Nicola Porpora en Georg Friedrich Händel. Naast dit vocale Italiaanse vuurwerk laten deze topzangers je kennismaken met werk van Ivan Lukačić en Filip Franjanin, twee minder bekende Kroatische grootmeesters.

Peter van Heyghen, bekend van Il Gardellino, deelt speciaal voor dit concert zijn passie voor barokmuziek met het Croatian Baroque Ensemble. In Music Matters warmt hij alvast op.

Het concert vindt plaats op woensdag 15 januari in BOZAR.

13-01-2020 Peter Van Heyghen

Frank Vaganée

Afgelopen week ging het Brussels Jazz Festival officiëel van start en dat betekent hoogtijdagen voor saxofonist én leider van Brussels Jazz Orchestra Frank Vaganée. Zo speelde BJO afgelopen weekend tijdens de 'International Composition Contest' in Flagey. Rainer Tempel (DE), Ralf Hesse (DE), Callum Au (GB) en Christopher Zuar (VS) zijn de vier finalisten van deze wedstrijd. Zij kregen tien weken de tijd om een nieuwe compositie te schrijven voor Brussels Jazz Orchestra.

Zondag ging ook 'Bring it to the People - the film about the Brussels Jazz Orchestra' in première. Deze documentaire geeft een unieke en intieme inkijk in de werking van het wereldbefaamde jazzorkest.

Meer informatie over de film vindt u hier.

13-01-2020 Frank Vaganée

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.