Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 13 november: Kronos Kwartet en Dominique Van Malder

Music Matters op 13 november: Kronos Kwartet en Dominique Van MalderKunst & Cultuur

Het Kronos Kwartet komt naar BOZAR om de 30ste verjaardag van Ars Musica te vieren. David Herrington organiseert een preparty in Music Matters. Dominique Van Malder is ambassadeur voor Kunstendag voor Kinderen en legt uit waarom cultuur voor kinderen zo belangrijk is.
©Jay Blakesberg.

Kronos Kwartet

Ars Musica, het festival voor hedendaagse muziek, bestaat 30 jaar en dat wordt natuurlijk in stijl gevierd met talloze concerten in november. Zo komt op 13 november het Kronos Kwartet naar BOZAR om daar een heel palet aan hedendaagse muziek te presenteren: van pop en jazz tot Philip Glass en Steve Reich.

David Harrington, violist en tevens de oprichter van dit Amerikaanse strijkkwartet, loopt in Music Matters alvast warm voor het evenement.

13-11-2019 David Harrington

Kunstendag voor Kinderen

Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven. Dominique van Malder is ambassadeur voor dit festival en pikt voor ons de meest interessante muzikale activiteiten uit het programma.

13-11-2019 Kunstendag v Kinderen

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.