Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 14 januari met Gilles Ledure

Music Matters op 14 januari met Gilles LedureBlijf verwonderd!

Gilles Ledure, algemeen directeur van Flagey, pakt uit met een droom die in vervulling gaat: een multicultureel kinder- en jongerenkoor dat de naam Flagey Academy kreeg. Zaterdag is Brussels Jazz Festival al aan haar zevende editie toe. Geen bruisende tiendaagse met duizenden bezoekers, maar wel een streamingavond op 16 januari, live vanuit Flagey.
© France Dubois

Algemeen directeur van Flagey Gilles Ledure wil met Flagey Academy Brusselse kinderen artistiek en sociaal verbinden

Voor kinderen kan artistieke vorming geweldig verrijkend zijn. De stem is een instrument waarover iedereen beschikt. Daarom dat samenzang – zeker als het samen met anderen wordt beoefend – kinderen niet alleen een scherp oor bijbrengt, maar ook een gevoel voor cultuur en respect voor elkaar. Het leren zingen in koor ontwikkelt bovendien zelfvertrouwen, toewijding en muzikale gevoeligheid. Deze overtuiging ligt aan de basis van Flagey Academy, dat zich inspireert op de werking van het Oxford New College Choir en het Thomanerchor in Leipzig.
uit het persdossier van Flagey Academy

De ambities voor Flagey Academy zijn hoog gespannen. De organisatie wil op artistiek vlak aan de hand van twee koorwerkingen voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (12-18 jaar), een eventuele volgende generatie zangers preprofessioneel begeleiden. Die ambitie hangt samen met het sociale engagement van het project. Flagey Academy wil ook de talige en socioculturele diversiteit van de stad Brussel weerspiegelen en die verschillende culturen samenbrengen. Samenwerken met elkaar, verbondenheid en wederzijds respect zijn belangrijke maatschappelijke componenten die via de koorsessies aangewakkerd worden.

We kijken met Gilles Ledure ook uit naar Brussels Jazz Festival vanuit Flagey op zaterdag 16 januari om 20:55.
De zevende editie van het Brussels Jazz Festival wordt dit jaar omgetoverd tot een speciale streaming edition.

Een ticket voor de volledige avond (4 bands en een dj-set) kost slechts €10. Je kan trouwens de streaming tot maandag 18 januari middernacht bekijken.

Klik hier voor tickets.

14/01/21 Gilles Ledure - Brussels Jazz Festival & Flagey Academy
Gilles Ledure & Olav Grondelaers - 14/01/21

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.