Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 14 januari met Griet De Geyter en Albert Edelman

Music Matters op 14 januari met Griet De Geyter en Albert EdelmanBlijf verwonderd!

Griet De Geyter viert het Clara Schumannjaar nog even na en Albert Edelman van Concertgebouw Brugge tipt ons voor het tienjarige jubileum van Bach Academie.
© Warner Classics

Griet De Geyter samen met Nicolas Callot en Bart Rodyns

Sopraan Griet De Geyter concerteert veelvuldig in Nederland, Duitsland en België waar ze een welgekomen stem in het barokrepertoire is. Voor Iedereen Klassiek 2019 lag de muziekkeuze even anders: naar aanleiding van de 200ste geboortedag van Clara Wieck (Schumann) bracht ze samen met het duo Bart Rodyns en Nicolas Callot op harmonium en piano een recital met muziek van Brahms, Robert Schumann en natuurlijk Clara Schumann.

Het concert op 26 oktober (2019) in de Kamermuziekzaal van Concertgebouw Brugge werd integraal live opgenomen en digitaal gereleaset bij Warner Classics. Klik hier, kies een digitaal muziekplatform en geniet!


Beluister het interview met Griet De Geyter hieronder.

14-01-2020 Griet De Geyter

Bach Academie Brugge blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. Voor de tiende maal op rij wijdt Concertgebouw Brugge een hele reeks concerten aan een van de meest begeesterende families uit de muziekgeschiedenis.

Albert Edelman is artistiek coördinator voor oude muziek in Concertgebouw Brugge. Sinds april is hij benoemd tot voorzitter van REMA - EEMN, het Europese netwerk van oude-muziekpodia. Hij vertelt ons graag zijn drie tips uit het programma.


Beluister de tips van Albert Edelman hieronder.

14-01-2020 Albert Edelman

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.