Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 14 september met Jelle Dierickx

Music Matters op 14 september met Jelle DierickxBlijf verwonderd!

Maandag 14 september verwelkomt presentator Olav Grondelaers, Jelle Dierickx; directeur van Festival van Vlaanderen Mechelen en Kempen. Hij geeft tekst en uitleg bij de nieuwe editie van Musica Divina: Zuurstof voor de ziel. Van 12u tot 14u op Klara.
(c) Vojtěch Havlík

Jelle Dierickx

Het motto van Musica Divina 2020: Zuurstof voor de ziel. Het uitgangspunt is het burgemeesterconvenant Kempen 2020, waarbij gestreeft wordt naar een verlaging van 20% van de CO2-uitstoot in de Kempen. Musica Divina koppelt zich integraal aan dit positieve signaal, want muziek zorgt voor zuurstof voor de ziel.

Festival Van Vlaanderen Mechelen presenteert Beethoven Bubbels. Van 8 november tot 15 december kan u in de stad van de Maneblussers genieten van wel 6 concerten. Zes keer Beethoven, zes keer op een bijzondere manier. Met onder meer Jos Van Immerseel, Stokman & Vos, Griet De Geyter en Aka Moon.

Voor meer info, klik hier.

 

We hebben zuurstof nodig in onze intermenselijke relaties, zuurstof voor een gezond lichaam en een gezonde geest, zuurstof voor de aarde waarvan we deel uitmaken en die in grote ademnood is.
Jelle Dierickx
14/09/2020 Jelle Dierickx over Musica Divina

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.