Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 15 juni

Music Matters op 15 juni Blijf verwonderd!

Klarinettist Benjamin Dieltjens brengt klezmermuziek op Festival Musiq3 samen met Shirly Laub en Eugène Galand. Lieven Termont maakt ons warm voor de festivaldag van het ensemble UTOPIA. Ook het MAfestival is in aantocht en artistiek directeur Tomas Bisschop weet meer over het thema en programma. Paul Van Nevel startte met een eigen festival vlakbij Dijon. Wereldmuziekfestivals tijdens de zomer, u krijgt er alles over te horen!
Utopia Ensemble© Eline Ros

Utopia Ensemble

Klarinettist Benjamin Dieltjens geeft op 30 juni het concert Let’s Kletz met violiste Shirly Laub en pianist Eugène Galand op het Festival Musiq3. Ze brengen klezmermuziek, muziek van Oost-Europese Joodse origine die afwisselt tussen jubelen en wenen, dansen en huilen. Benjamin blikt vooruit in zijn tranche de vie

15/6 Dagboek Benjamin Dieltjens

Op zondag 30 juni kan u op vier locaties rond de Sint Pauluskerk in Antwerpen terecht voor de tweede editie van het UTOPIA-festival. Het ensemble Utopia houdt zich bezig met vocale polyfonie en probeert – geïnspireerd door het boek Utopia van Thomas More – op haar eigen manier een bijdrage te leveren aan een ‘betere’ wereld. Hoe ze dat doen? Dat vertelt bariton Lieven Termont live in de studio.

15/6 Lieven Termont

Dit jaar verkent het MAfestival onder de titel Ex machina de intrigerende band tussen god, mens en machine. Door alsmaar slimmer, gezonder en ouder te worden, lijken we met onze technologie steeds meer op de ongenaakbare goden die we van oudsher benijdden. Tomas Bisschop, artistiek leider van het MAfestival, vertelt meer over dat thema en het programma.

15/6 Tomas Bisschop (1/2)
15/6 Tomas Bisschop (2/2)

Ook het Zanzibar-team van Klara is erbij! Presentatrice Anne-Marie Segers en muzieksamensteller Marc Vandemoortele schuiven aan de studiotafel en bespreken alle festivals die u deze zomer zeker niet mag missen.

15/6 Marc Vandemoortele en Anne-Marie Segers

Dirigent Paul Van Nevel organiseerde in het Pinksterweekend zijn eerste eigen festival. Met het Huelgas Ensemble streek hij neer in het Bourgondische dorpje Talant, vlakbij Dijon. Het publiek werd drie dagen lang geconfronteerd met een auditief avontuur van onbekende werken, nieuwe vormgevingen, interactie uitvoerder-publiek… En dat op een uitzonderlijke plaats. Mark Janssens brengt verslag uit van dit bijzondere weekend. 

15/6 Tijdingen Mark Janssens

Music Matters, op zaterdag 15 juni van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.