Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 15 oktober met sopraan Liesbeth Devos

Music Matters op 15 oktober met sopraan Liesbeth DevosKlassieke muziek

Sopraan Liesbeth Devos heeft een razend drukke agenda; eind oktober staat ze met een liedrecital in de grote zaal van Opera Antwerpen, speelt ze op Iedereen Klassiek een verfrissende en humoristische Beethoven-voorstelling én Liesbeth werd net aangesteld als vocal coach van het BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Hoog tijd voor een gesprek dus.
© Bruno Bonansea

sopraan Liesbeth Devos

Liedrecital in grote zaal Opera Antwerpen

Op 23 oktober brengt sopraan Liesbeth Devos samen met tenor Denzil Delaere en pianist Jozef De Beenhouwer een liedrecital met muziek van het beroemdste componistenkoppel uit de geschiedenis: Clara en Robert Schumann. Een unieke kans om dit intiem repertoire te brengen in de grote zaal van de Opera.

Op het programma staat de cyclus Liebesfrühling, een serie van twaalf liederen die bestaat uit zowel liederen van Robert als van Clara Schumann, aangevuld met twee duetten van Robert.

Tickets voor het concert kan je hier vinden.

Vocal coach

Als stilistische duizendpoot combineert Liesbeth haar internationale opera- & concertcarrière met de passie om jong vocaal talent op te leiden. Zo werd ze net aangesteld als vocal coach van BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. BEvocaL zoekt nog gepassioneerde mensen tussen 18 en 28 jaar die gebeten zijn door muziek en samenzingen en die samen willen werken over de taalgrenzen heen. Meer info over de audities vind je hier

"Ta ta ta taaa"

Samen met sopraan Astrid Stockman en accordeonist Stijn Bettens staat Liesbeth binnenkort op Iedereen Klassiek. Ze brengen een eigenzinnig Beethoven-programma en brengen de ongekende Beethoven naar buiten; het extravagant figuur, Beethoven met een hoek af. Onder andere zijn 'Vlooienlied' en een ‘Elegie voor de dood van een poedel’ worden op de kenmerkende humoristische Stokman-en-Vos-manier gebracht. Voor meer info en alle speeldata, klik hier.

 

Music Matters met Liesbeth Devos, donderdag 15 oktober, van 12 uur tot 14, op Klara.

 

15/10 Liesbeth Devos

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.