Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 16 december: Vincent Verelst en Kim Van den Brempt

Music Matters op 16 december: Vincent Verelst en Kim Van den BremptKlassieke muziek

Vincent Verelst was dit weekend in Bonn om naar de nieuwe expo rondom Beethoven te kijken in het Beethoven-Haus. In Music Matters doet hij verslag. Pianist Kim Van den Brempt brengt vandaag zijn nieuwe cd 'Moving Hands' uit waarop Vlaamse componisten in dialoog gaan met de muziek van Philip Glass.
©Beethoven-Haus Bonn

Beethoven

Ter gelegenheid van de 250e geboortedag van de grote componist en visionair Ludwig van Beethoven (1770–1827) presenteert de Bundeskunsthalle in samenwerking met het Beethoven-Haus Bonn de centrale tentoonstelling voor het jubileumjaar 2020.
De expositie gaat over de belangrijkste woon- en werkplaatsen van Beethoven en verbindt deze met zijn muzikale werk.

Verder zijn er unieke, originele museumstukken en iconische portretten te zien, die de persoonlijkheid van de componist weergeven en laten zien wat hij voor ons en de maatschappij betekent.

Meer informatie vindt u op de website van de Bundeskunsthalle.

16-12-2019 Vincent Verelst

Moving Hands

De eerst keer dat Pianist Kim Van den Brempt in contact kwam met Philip Glass was via de film Koyaanisqatsi in 1982. Pas onlangs ging hij zich verder verdiepen in het gigantische oeuvre van de beroemde Amerikaanse componist, en hij raakte gefascineerd.

Hij vroeg vijf bevriende Belgische componisten om een nieuw werk te maken, in dialoog met Philip Glass. Tijdens het concert speelt Kim Van den Brempt die nieuwe stukken in combinatie met piano-etudes van Philip Glass.

Over de titel: Moving verwijst naar movie, film, bewegend beeld, maar moving betekent ook ontroerend. En hoe kan Kim Van den Brempt ontroeren? Door piano te spelen met zijn handen. Moving Hands.

De cd is te knoop in de FNAC en via Kims website.

16-12-2019 Kim Van den Brempt

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.