Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 16 november met opera’s voor kinderen

Music Matters op 16 november met opera’s voor kinderenBlijf verwonderd!

Sinds maart is er nauwelijks nog beweging op de operascènes te bespeuren. Sopraan Kelly Poukens, componist Alastiare White en regisseur Joel Chima werkten aan de nieuwe experimentele opera A Boat in An Endless Blue Sea. Dit in samenwerking met leerlingen uit de Londense Ratherfern Primary School. Ook het kunstenaarsgezelschap Walpurgis houdt met de animatiefilm Fidelio een actueel pleidooi.
© Isabeau Boscher

Sopraan Kelly Poukens

Voor componist Alastaire White is A Boat in An Endless Blue Sea het resultaat van een geïsoleerde samenwerking. Participanten hebben elkaar weinig of niet live ontmoet, alle voorbereidingen gebeurden via videogesprekken en gescheiden opnamesessies. Maar de scheiding die de wereld door de covidcrisis ervaart is misschien ook wel de kans om via die nieuwe technologieën nieuwe verbintenissen aan te gaan.

A Boat In An Endless Blue Sea is ook een stukje Belgisch dankzij sopraan Kelly Poukens.

16/11/2020 Kelly Poukens over de mini-opera A Boat In An Endless Blue Sea

Na de librettolezing, de muziektheatervoorstelling en de unplugged versie is er nu ook de animatiefilm Fidelio (10+) van kunstenaarsgezelschap Walpurgis, in coproductie met Opera Europa/OperaVision for World Opera Day 2020, De Munt en Oxalys. Met de stemmen van Kurt Gysen (Pizarro), Lisa Willems (Leonore) en Stefaan Degand (Rocco) en Stemmer (het Brussels Stadskoor) o.l.v. Pieter Nevejans.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.