Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 17 juni met Tomas Bisschop

Music Matters op 17 juni met Tomas BisschopBlijf verwonderd!

Voor de eerste keer in 57 jaar zal het Ma Festival Brugge niet doorgaan. Maar er is een sprankeltje hoop. Directeur Tomas Bisschop zocht met zijn team naar een passend alternatief voor het Mind/Body/Passion-programma dat naar 6 tot en met 15 augustus 2021 wordt opgeschoven. We blikken met hem even vooruit naar deze zomer.
© M. Leko

Tomas Bisschop heeft een alternatieve editie van MA Festival Brugge in het vooruitzicht.

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat vanaf 1 juli culturele activiteiten kunnen doorgaan, mits enkele voorzorgsmaatregelen. Tomas Bisschop, artistiek directeur van MA Festival Brugge, heeft een limited edition van het festival klaar. 4 korte concerten van 1 uur zonder pauze met een beperkt aantal stoeltjes kunnen we bijwonen in de eerste twee weekends van augustus (1, 2, 8 en 9). Onder meer Deborah Cachet, Capriola di Goia, Bernard Foccroule en het Hathor Consort zullen na lange tijd opnieuw het podium betreden. Het uitgangspunt is 'Your window into early music': een sterk gekozen thema dat verwijst naar het symbolische venster vanwaaruit we de wereld zien, maar ons er ook op veilige afstand van afschermt.

Voor de ticketverkoop is het nog even wachten. Klik hier en blijf op de hoogte van het alternatieve MA Festival Brugge.

Beluister hieronder het gesprek met Tomas Bisschop.

17/6 Tomas Bisschop

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.