Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 18 december: Robin Broos, Jeroen Struys en Frederik Croene

Music Matters op 18 december: Robin Broos, Jeroen Struys en Frederik CroeneBlijf verwonderd!

Filmkenners Robin Broos en Jeroen Struys maken zondag een speciale Klara-uitzending over John Williams' soundtrack voor de nieuwste Star Wars. Pianist Frederik Croene stelt ‘Ipnopedion’ voor, de nieuwe cd die hij samen met Timo Van Luijk maakte.

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker

Filmcritici Robin Broos en Jeroen Struys zijn grote fan van de Amerikaanse filmcomponist John Williams. Die maakte zijn laatste soundtrack ooit voor een Star Warsfilm. Vandaag komt ‘Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker’ uit. Zondag 22 december maken Robin en Jeroen een speciale aflevering van The Original Soundtrack op Klara.

20191218 - Robin Broos, Jeroen Struys

De pianist Frederic Croene bracht samen met Timo van Luijk al 'Voile au Vent' (2008) en 'Fortune de Mer' (2017) uit. 'Ipnopedion', wat zoiets als ‘slaapveld’ betekent, is de eerste van de drie platen die ze volledig live brengen. Ze vertrekken vanuit een gevonden geluidsopname van een mompelende Italiaanse soldaat. Die praat onder hypnose over een ontvoering door buitenaardse wezens. Croene en Van Luijk hebben de opname alle twee gedubd en die twee semi-synchrone opnames worden live gespatialiseerd en dienen als stellage voor Croenes pianospel en Van Luijks subtiele effect processing.

De cd is vanaf de eerste week van januari verkrijgbaar op de website van La Scie Dorée.

20191218 - Frederik Croene

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.