Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 18 november met Wannes Cappelle en Nicolas Callot

Music Matters op 18 november met Wannes Cappelle en Nicolas CallotBlijf verwonderd!

Een klassiek geschoolde pianist en een West-Vlaamse kleinkunstenaar samen in een project? Nicolas Callot en Wannes Cappelle bewijzen met hun versie van enkele Schubert-liederen dat de romantische muziek én de poëzie van toen vandaag nog even beklijvend is.
© Kattoo Hillewaere

Nicolas Callot en Wannes Cappelle brengen Schubert zoals je hem nog nooit hebt gehoord.

Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal en pianist Nicolas Callot leerden elkaar kennen aan een Antwerpse schoolpoort waar ze elke ochtend hun kinderen uitzwaaiden. De vrouw van Nicolas Callot gaf het creatieve duwtje in de rug. Hoe zouden de liederen van Schubert uit de mond van Wannes Cappelle klinken? Toen het Festival van Vlaanderen Kortrijk in 2018 Wannes vroeg om een programma samen te stellen voor de editie van 2019 vertelde hij over het Schubert-idee. De organisatie was meteen overtuigd en enthousiast.

Callot selecteerde 12 liederen van Schubert (uit de collectie van om en bij de 600!), waaronder de evergreens Ständchen, Heidenröslein en Auf dem Wasser zu Singen, en Wannes Cappelle vertaalde de Duitse poëzie naar zijn moederdialect, het West-Vlaams. Het resultaat is sinds 6 november te beluisteren op verschillende streamingkanalen.

Het album verscheen zowel op cd, digitaal, als vinyl bij BBClassic en kun je bestellen via de website van Wannes Cappelle en Nicolas Callot.

© BBClassic
de hoes van Kom, benevelt mie! een collage door Sammy Slabbinck
Wannes Cappelle & Nicolas Callot in Music Matters - 18 november

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.