Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 19 februari: Allez, Chantez! en Le nozze di Figaro

Music Matters op 19 februari: Allez, Chantez! en Le nozze di FigaroKlassieke muziek

De Ultima Cultureel Ondernemerschap 2019 ging gisterenavond naar Allez, Chantez! Oprichter Annelore Camps vertelt over haar succes. Sylvia Broeckaert laat haar licht schijnen op Le nozze di Figaro, het eerste deel uit de Trilogia Mozart Da Ponte dat gisteren in première ging.
© FRANKY VERDICKT

Annelore Camps

Allez Chantez! organiseert laagdrempelige zangsessies waarbij iedereen welkom is. Geschoold of ongeschoold, Nederlands sprekend of juist niet, alle mensen mogen meezingen. De bijeenkomsten van Allez, Chantez! leiden tot sterke verbindingen tussen mensen, los van hun achtergrond of muzikale bagage.

Hun businessmodel is bovendien bijna zelfvoorzienend: hun inkomsten halen ze vooral uit verkoop en giften van deelnemers. Subsidies zetten ze hoofdzakelijk in om nieuwe concepten uit te testen. Hun initiatief voor nieuwkomers en hun zangsessies met geïnterneerden getuigen van cultureel ondernemerschap.

Annelore Camps en Laila De Bruyne beslisten in 2015 om hun liefde voor zingen te delen met de wereld. Met veel enthousiasme ontwikkelden ze op een duurzame manier hun innovatieve project Allez Chantez! Ze startten vanuit het niets en brachten op 5 jaar tijd al meer dan 15.000 mensen aan het zingen. Dit jaar vieren ze hun jubileum met een special concertreeks.

Alle datums van de bijeenkomsten vindt u in de agenda van Allez, Chantez!

19-02-2020 Allez, Chantez!

La nozze di Figaro

La folle giornata van het huwelijk tussen Figaro en Susanna, allebei in dienst bij de Spaanse diplomaat il Conte di Almaviva. De graaf zit in komt in het nauw door aantijgingen over machtsmisbruik en seksuele intimidatie, maar wil koste wat kost nog de aanstaande bruid veroveren.

Deze productie maakt deel uit van de Trilogia Mozart Da Ponte. Dit voorjaar stelt de Munt de drie opera’s van Wolfgang Amadeus Mozart en librettist Lorenzo Da Ponte samen voor in een vernieuwend trilogieconcept. Hierin zijn Le nozze di Figaro, Così fan tutte en Don Giovanni drie delen van eenzelfde komische verhaal.

Meer informatie vindt u op de website van De Munt.

19-02-2020 Sylvia Broeckaert

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.